Posted on

«Artistic goodies»

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σερρών συμμετέχει στην Εικονική Μαθητική Επιχείρηση ?ARTISTIC GOODIES?

Φέτος για πρώτη χρονιά το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης συμμετέχει στο παγκόσμιο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση», το οποίο υλοποιείται στα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας μας εδώ και 11 χρόνια, από τον μη-κερδοσκοπικό Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece». Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Υλοποιείται χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους μαθητές και τα σχολεία καθώς υποστηρίζεται από Ιδρύματα, Οργανισμούς και Επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Μάιο με την κατάθεση των επιχειρησιακών πλάνων των μαθητικών ομάδων. Οι ομάδες με το καλύτερο επιχειρησιακό πλάνο προκρίνονται στον τελικό πανελλαδικό διαγωνισμό «ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ», που πραγματοποιείται στα τέλη Ιουνίου και η νικήτρια ομάδα εκπροσωπεί την Ελλάδα στον αντίστοιχο Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Στο πλαίσιο του προγράμματος  οι μαθητές καλούνται να  αναλάβουν επαγγελματικούς ρόλους. Αναπτύσσουν την  ικανότητα της συνεργασίας, της αποτελεσματικής εργασίας μέσα σε μια ομάδα, την ικανότητα να παίρνουν αποφάσεις, να προγραμματίζουν και να μένουν πιστοί στο στόχο που έθεσαν.  Εκπαιδεύονται στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, σκέφτονται δημιουργικά, δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους και αντιλαμβάνονται τα ταλέντα τους. Δημιουργούν αληθινά προϊόντα και να τα προωθούν.

Αποδεικνύουν ότι μαθητές  με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μπορούν να ανοίξουν δρόμους στην αγορά εργασίας, να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής τους και αυτό είναι ένα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα.

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ  Σερρών συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ως συνεταίρος της  Μαθητικής Κοινωνικής Συνεταιριστικής  Επιχείρησης – Artistic goodies, η οποία ιδρύθηκε και λειτουργεί με τη σύμπραξη τριών ΕΠΑΛ του Νομού: του 1ο ΕΠΑΛ Σερρών, του ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου και του ΕΠΑΛ Ηράκλειας. Στην επιχείρηση συμπράττουν τα τμήματα πληροφορικής των τριών ΕΠΑΛ.

Με τη δημιουργία της μαθητικής επιχείρησης ?ARTISTIC GOODIES? το Ειδικό Σχολείο του Νομού Σερρών  «ανοίγει» τα Εργαστήριά του ώστε  οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να προωθούν τα χειροποίητα δημιουργήματά τους στην ευρύτερη κοινωνία με απώτερο στόχο την κοινωνικοποίηση και ένταξή τους.

Πρώτος σταθμός σ΄αυτή την προσπάθεια ήταν η συμμετοχή της ?ARTISTIC GOODIES?  στην Εμπορική Μαθητική Έκθεση Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων στο Mediterranean Cosmos  της Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου.

Στην έκθεση αυτή οι μαθητές των Εργαστηρίων Κεραμικής, Κηροπλαστικής και Υφαντικής εξέθεσαν τα προϊόντα τους, ήρθαν σε επαφή με άλλους μαθητές και τις επιχειρήσεις τους, προσπάθησαν να πουλήσουν τα δικά τους προϊόντα τους και απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές και έπαινο συμμετοχής.

Δεύτερο σταθμό της προσπάθειας αποτελεί η δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος στο οποίο η ?ARTISTIC GOODIES? θα εκθέτει προς πώληση στο κοινό τις δημιουργίες των μαθητών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σερρών (διακοσμητικά και χρηστικά κεραμικά αντικείμενα, κέρινες δημιουργίες και χειροποίητα χαλάκια). Επιπλέον η ?ARTISTIC GOODIES? θα δημιουργήσει ηλεκτρονικό δημοπρατήριο για τις εξαιρετικές δημιουργίες των μαθητών. Τα παραπάνω  θα ανοίξουν τις πύλες τους  στις 11 Μαρτίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *