Πολιτιστικά Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων

Το παρόν ηλεκτρονικό βιβλίο (https://www.flipsnack.com/paralidou/me-you-us_gallery.html) είναι παραδοτέο προϊόν των Πολιτιστικών Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων "Εφηβικοί προβληματισμοί. Μια εικόνα, χίλιες σκέψεις" και "Ο κόσμος μου σε λίγα κλικ – (Εγώ-Εσύ-Εμείς)".

Το σύνολο των εργασιών διενεργήθηκε στο εκπαιδευτικό πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “My Europe-Your Europe-Your Say (Me-You-Us) – (Εγώ-Εσύ-Εμείς)” και του οικείου διεθνούς θεματικού δικτύου σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ιδεολογικό και πολιτισμικό κεφάλαιο προβληματικής, δράσης και εργασίας αποτέλεσαν ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ταυτότητας, ετερότητας και ενεργού πολιτότητας, που υποστασιοποιήθηκαν σε εικαστική κυρίως γλώσσα στο εν λόγω λεύκωμα. Πρόκειται για μια αστική ιστορία εικόνων αποτελούμενη από συνθέσεις πρωτότυπων εικαστικών αποτυπώσεων της ομάδας εργασίας των μαθητών των τμημάτων Α1, Α3 και Α4 Λυκείου 1ου ΕΠΑ.Λ. Σερρών 2020-2021 ύστερα από τριβή με κείμενα και βιωματικές δράσεις των προγραμμάτων με συντονίστρια και εμψυχώτρια την εκπαιδευτικό Παραλίδου Μαρία, Φιλόλογο ΠΕ02, και συμμετέχουσες τις εκπαιδευτικούς Βαβαλέκα Μαρία, Αγγλικών ΠΕ06, και Κοκαρίδα Χρυσούλα, Ηλεκτρονικό ΠΕ83. Οι σχετικές πρωτοβουλίες υποστηρίχθηκαν από τη Διεύθυνση του σχολείου και από το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Σερρών.

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στην Ημερίδα Διάχυσης των αποτελεσμάτων του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: “My Europe-Your Europe-Your Say (Me-You-Us) - (Εγώ–Εσύ–Εμείς)”, που πραγματοποιήθηκε στις 6/7/2021 με την συμμετοχή των σχολείων της Δ/θμιας Εκπ/σης Σερρών που συμμετείχαν (1ο Γυμνάσιο Σερρών, Μουσικό Σχολείο Σερρών, Γυμνάσιο Νιγρίτας, Γυμνάσιο Ν. Ζίχνης, 2ο ΓΕΛ Σερρών, 3ο ΓΕΛ Σερρών, 1ο ΕΠΑΛ Σερρών, ΕΠΑΛ Ν. Ζίχνης) στην Ακρόπολη Σερρών «ΚΟΥΛΑΣ» (Cityζεν Restaurant).

O Δ/ντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών
κ. Ρίζος και η Υπεύθυνη του Γραφείου
Σχολικών Δραστηριοτήτων
κα Ευθυμιάδου

Παρουσίαση του προγραάμματος
του 1ου ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ από
την εκπαιδευτικό κα
Παραλίδου Μαρία

Παρουσίαση του προγραάμματος
του 1ου ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ από
την εκπαιδευτικό κα
Παραλίδου Μαρία